Да си фрийлансър не е нова професия, а по-скоро нов стил на живот. Ставаш независим, нямаш шефове и можеш да работиш от всяка точка на света. Пред теб ще има много предизвикателства. Всеки ден трябва да учиш по нещо ново и подобряваш самия себе си. Опитай, за да разбереш, че си струва.

Защо всяко начало е трудно

Вероятно в началото ще бъде трудно. Ще започнеш да изграждаш свой начин на работа, а работодателите ти може да бъдат от цял свят. Ще избираш това, което ти харесва и е добре заплатено. Разбира се, ще бъдеш поставен и пред предизвикателства, които трябва да посрещнеш с усмивка.

Първите трудности за теб ще са:

- отсъствие на стабилност;
- отсъствие на гарантирани доходи;
- липса на колектив;
- отсъствие на съдействие от колектива;
- разбиване на стереотипа, че когато си вкъщи, ти не работиш.

Трудно е, защото започваш от нулата и се налага да инвестираш в нови знания, учиш се сам и си налагаш дисциплина.

Сега всичко зависи от теб. Трябва да си създадеш работен график спрямо своя биологичен ритъм, а не да се съобразяваш с компании и шефове. Колкото и да е трудно, обаче, ако си упорит, няма място за паника. Колкото повече време минава, толкова по-уверен ще бъдеш и с все повече натрупани знания.


Как да се справим с фаза “awareness” и как хората да разберат за нас

За да те забележат, бъди на първо място организиран. Действай без да се отказваш, за да може все повече хора да научат за теб. За целта подобри своето портфолио с най-добрите твои работи и го представи в сайта си или в различните платформи за фрийлансъри.

За да разберат за теб, си направи тематичен блог с материали, които да бъдат твоята онлайн визитка. Направи си привличащи окото визитни картички и на хартия.

Следи всички нови програми, за да се развиваш и да придобиеш по-добър имидж. Работата на свободна практика ти позволя да изградиш най-добрия за теб стил, който да те отведе при точните клиенти.


Защо си струва да се саморекламираме в социалните мрежи

Това е мястото, което лесно ще те отведе напред. Всички вложени средства за реклама в социалните мрежи ще ти помогнат да станеш познат в средите и все повече хора ще започнат да те търсят. Влиянието на мрежите е от огромно значение и веднъж навлезеш ли, лесно ще намираш работа и поле за изява. Хората се влияят от мнението на околните, което в твоя случай е добре. Ако успееш да направиш добро впечатление чрез собствената си реклама, след това ще ти бъде доста по-лесно.


Какво да направим, ако нямаме средства за реклама според Semeinifinansi

За да започнеш, ти трябват средства. Ако имаш нужда от пари, не се замисляй да вземеш назаем.Бързият кредит може да е добра алтернатива заради условията, които ти предоставя. Затова може да се информираш за възможностите, които предлагат различните компании и да се възползваш от услугите им, за да започнеш работата си като фрийлансър безпроблемно.* Настоящата статия не съдържа професионални финансови съвети и не взима предвид специфични за вас обстоятелства. При необходимост от професионален съвет се обърнете към специалист.