Застраховките имущество стават все по-популярни у нас. В днешни дни много хора предпочитат да направят своите застраховка на къщата, на апартамента и като цяло на всички имоти, които притежават. Защо го правят ли?

Ами много просто. Те избират сигурността. В зависимост от пакетната оферта могат да Ви бъдат покрити различни видове щети.

Няма нищо по-хубаво от това да живееш спокойно, че каквото и да се случи с вашият дом, щетите ще ви бъдат изплатени.

Ако не искате да нарушавате комфорта и спокойствието си, то със сигурност трябва да се възползвате от някои от застраховките на апартамент или къща.Ние от Семейни финанси считаме че те са изключително нужни поради няколко причини:
  • по този начин се чувствате сигурни за вашия имот;
  • не нарушавате вашия комфорт, когато изникнат непредвидени щети.


Какво представляват те

Застраховката имущество е втората най-популярна, след тази на автомобила. В последните няколко години все по-голяма част от хората я приемат, като една добра инвестиция, а не като поредния скъп и неоправдан разход. Но дали знаят всичко за нея? Според статистическите анализи един от най-големите проблеми, когато настъпи изплащане на обезщетение, е нарушаване на срока за осведомяване на застрахователното лице, при действително настъпило събитие.

За това ние от Semeini finansi съветваме да не забравяте да попитате застрахователя, в колко дневен срок трябва да го уведомявате, при възникване на някакво събитие, което е включено в застрахователната ви полица, за да не се окаже че са в пълното си право да ви откажат обезщетение!


Какви типове се предлагат

Към днешна дата за улеснение на потребителите и за намаляване на цената по застраховка имущество, застрахователите предлагат и различни пакетни полици. Те съдържат точно определени видове рискове, предварително зададени застрахователни суми и малки, най-често еднократно платени, премии. Вие имате опция да направите застраховка “Първи риск” при която застрахователната сума е обща за абсолютно всички покрити рискове и по нея вие трябва да изплащате обезщетения само и единствено  до тази сума, без значение от реалния размер на вашата щета.

Това на практика значи, че ако имате апартамент, който се оценява на 100 000 лева, но застрахователната сума е например 20 000 лева, то от застрахователната компания ще изплатят нанесените щети само до 20 000 лева. Ние от Semeini finansi съветваме да имате предвид точно този факт следващия път, когато искате да си спестите от цената на гаранцията за вашия имот.


Какво ни гарантират

Едни от най-често избираните от хората рискове са:
  • Пожар. Това е един от най-избираните рискове и има защо да е така. При един евентуален пожар последствията за вашето недвижимо имущество биха били изключително катастрофални. За съжаление не всеки би бил подготвен без проблем да направи ремонт на жилището си без да вземе някакъв солиден заем. Но за сметка на това, може би повечето от хората биха могли да си позволят да плащат месечно определена вноска по своята застраховка на апартамент, с която да се подсигурят;
  • Кражба. Без съмнение това е един от най-честите рискове. При настъпване на такова неприятно събитие е хубаво да имате сключена застраховка имущество, тъй като тя е една от опциите да бъдете обезпечени;
  • Бедствия. Повечето хора подценяват природните бедствия, но някои от тях биха навредили сериозно на вашето имущество. Най-простият пример, който ние от Семейни финанси можем да ви дадем, е някоя по-силна буря с градушка, след която буквално можете да намерите своята остъклена тераса в критичен вид;
  • Наводнение. Може би един от най-често срещаните сценарии е този, при който вашият съсед ви наводнява. Стените, тръбите и тавана са целите мокри, а вие се чудите как да възстановите нанесените щети. Това разбира се би станало лесно със застраховка имущество. Така че ние от семейни финанси съветваме горещо да направите застраховка на къщата, апартамента или какъвто и вид имущество да притежавате.
Обикновено тези рискове се обединяват в различни пакетни оферти, от които вие можете да избирате тази, която е най-подходяща за вас. Ние от Semeini finansi съветваме да разгледате обстойно, какво ви предлагат различните застрахователни компании, да сравните техните оферти и внимателно да прочетете полицата, която подписвате, за да избегнете недоразумения.


Защо е важно да се предпазим според Semeini Finansi

Вече все повече хора застраховат своето имущество. Това по всяка вероятност се дължи на факта, че живеем в един динамичен свят, в който ситуациите, в които можем да изпаднем, са трудно предвидими. Да защитите това, което притежавате е най-добрият избор. Според Семейни финанси е наистина важно да се предпазите от непредвидимите рискове за вашия имот защото е:
  • Достъпно. В действителност вие внасяте значително малка ежемесечна вноска, която е съобразена с вашите потребности и бюджет;
  • Сигурно. Застраховайки своя имот вие сте сигурни, че при евентуална щета, ще бъдете обезпечени с определена сума;
  • Добра инвестиция в бъдещето. На практика вие инвестирате всеки месец във своята сигурност за в бъдеще.