Новото начало, обичайно, означава надежда за нещо по-добро.  Не напразно, повечето хора приемат новата година като възможност да рестартират живота си, да постигнат нови върхове, така, както те ги дефинират.

Ето нашите 12 съвета за това как да постигнете успех през новата година.

1.Усмихвайте се!

Редица изследвания потвърждават, че хората, които често и искрено се смеят

, са по-щастливи. Дори и да не сте в настроение, усмихнете се! Така тялото ви изпраща сигнали на мозъка, които реагира позитивно.

2.Бъдете благодарни и не се оплаквайте!

Често, единственото, за което можем да мислим за нашите проблеми. Погледнете ги от друг ъгъл – ако имате проблеми, значи сте жив! Единствените хора без проблеми, са тези, които обитават един друг по-добър (вероятно) свят. Така че, вместо да се фокусирате върху  негативни събития, просто благодарете за това, което имате. И за проблемите също :)  По този начин ще се концентрирате върху позитивната страна на живота. А и е по-вероятно да ви хрумнат оригинални подходи за справяне с трудни ситуации.

  1. Грижете се за себе си!

Здравето и добрата физическа форма са сред най-важните фактори за успех. Няма да помогнете на себе си или другите, ако сте постоянно на ръба на силите си. Затова направете всичко възможно да си осигурите достъчно сън (доколкото е възможно), опитайте се да спазвате добър двигателен режим и се хранете с малки порции здравословна храна. Добра идея е да отделяте всеки ден малко време само за себе си.

4.Управлявайте ефективно времето си!

Сред най-стресовите фактори на нашето съвремие е липсата на достатъчно време за всичко, което сме планирали и искаме да направим. Има много системи за ефективно управление на времето, просто трябва да откриете тази, която е най-подходяща за вас. Като за начало, открийте кой е основният „губи-време“ фактор за вас и го „атакувайте“.

5.Намерете нещо, което ви вдъхновява!

Трудно е да бъдете постоянно мотивирани, вдъхновени и енергичени.  Потърсете вдъхновяващи ви истории, личности , разкази и се връщайте към тях, когато се чувствате „на дъното“.

6.Направете си бюджет и следете разходите си!

Добрите финансови навици със сигурност полагат основните на успешен живот. Ако все сте отлагали да се заемете с финансите, не губете повече  време.  Планирането и яснотата по отношение на парите ви, ще ви донесат не само спокойствие, но и ще ви открият нови възможности. Започнете с информацията от нашия сайт www.semeinifinansi.bg.

7.Спестявайте и инвестирайте!

Може да звучи изтъркано, но в крайна сметка вашето благополучие зависи от способността ви да спестявате и да карате спестените пари „да работят за вас“.  Започнете с първата стъпка – спестяванията за „Авариен фонд“. След това помислете за своите житейски цели и как е най-рационално да ги финансирате.  Не е нужно да се превръщате в инвестиционен „магьосник“ – просто прочетете повече за инвестициите, консултирайте се и изберете най-подходящите за вас.

8.Подредете!

Да вкарате ред в дома си, документите и т.н., на практика, означава да организирате добре живота си.  Редът ще ви помогне да се концентирате върху важните за вас неща.

9.Помагайте на другите!

Човек е истински щастлив, когато помага на другите – и това не е просто фраза, а извод от редица изследвания за факторите, които допринасят да се чувстваме щастливи и успешни.  Намерете своята форма да го правите.

10.Общувайте!

Успехът не идва само в резултат на натрупани знания, той в значитетелна степен се дължи на уменията ни да общуваме с важните за нас хора. „Нетуъркинг-а“, обаче, не означава единствено да познаваш определени хора, а да откриваш способи, чрез които да си полезен на другите, да даваш стойност.   Такъв е подходът на най-успешните и богати хора.

11.Преодолейте страховете си!

Всеки има своите страхове. Често те буквално ни парализират, а страхът от това, което би могло да се случи отнема от радостта на настоящия момент, от способността ни да действаме.  Преодоляването на страховете е една от най-важните стъпки към успеха.  Започнете с  малки стъпки. Опитайте се всеки ден да правите нещо, което ви кара да се чувствате дискомфортно – заговорете непознат, дайте мнението си по време на оперативка и т.н.  Така постепенно ще преодолеете опасенията си.

12.Действайте!

И най-добрите планове могат да останат само във въображението ви, ако не предприемете действия. Затова направете си план и действайте дори да ви се струва трудно, излишно и плашещо. Просто помнете – най-лошото, което може да се случи, е да не сте опитали да постигнете целта си!