Българската „традиция“ повелява – лятото е време за море... и не само:) Но как да не ни излезе прекалено „солено“ и все пак да се наслаждаваме на почивката с нашите деца? Понякога съчетанието между приятно и евтино изглежда трудно постижимо, но не е невъзможно.

Ето някои съвети, които могат да ви помогнат да се справите с предизвикателството.

1. Въпреки всичко отидете на Българското Черноморие – изгодно е и има огромно разнообразие от качествени оферти. Кризата в Гърция и проблемите в Украйна създадоха предпоставка за намаляване на почиващите чужденци, следствие на което паднаха цените. Може да намерите оферти с намаления от 30-40-50 %. И то с добро качество.

2. Хванете Last minute оферта. По принцип за „по-евтино“ трябва да се мисли или много отрано или в последния момент. Има изключителни предложения, които изникват в последната минута.

3. Потърсете място с разнообразни детски занимания. Много хотели по курортите ни, както и в крайморските селища предлагат специални басейни, детски площадки, детски кътчета, забавления за деца - песни, танци и забавни игри, спортни занимания. Така не само децата ще прекарат добре, а и вие. Изборът е ваш – да се забавлявате заедно с малчуганите или да се порадвате на малко лично време с коктейл в ръка J

4. Услугата All Inclusive е много подходяща за семейства с малки деца – ако е качествена, със сигурност няма да се чудите как да разнообразите менюто на малчуганитеJ  В България вече се натрупа опит в този вид услуга и може да намерите добрър All Inclusive.  Офертите за  All Inclusive  започват от 30 лева за възрастен на ден и достигат до 70-80-100 лева, но най-много се „въртят“ около 50 лева. Задължително има отстъпки за децата, а най-малките са „безплатни“. Всички големи черноморски курорти, доста скъпи навремето, сега предлагат изключително добри оферти.

5. Потърсете ТОП семейна оферта с детска анимация. Анимацията е голяма работа. Децата ги забавляват симпатични батковци и какички, а вие имате време да си поговорите с половинката, да изпиете едно питие … или най-после да си поиграете на смартфона, досега обсебен от децатаJ Има оферти, които предлагат това удоволствие за 40 лева за възрастен и големи отстъпки за деца: Например, за първо дете до 13 г. на доп. легло - безплатно; а второ дете до 13 г. на доп. легло, заплаща 50 %. Възрастта на децата, които ползват отстъпките, варира в различните хотели от 2 до 16 години, но няма хотел, който да не предлага намаления за малките.

Тоест, едно четиричленно семейство с деца до 13 години може да изкара 5 дни с 400 лева.

Ако не искате All Inclusive може да намерите легло + закуска и то в приличен хотел за 10-12-14-17 лева. А легло + закуска, обяд и вечеря за 23-25-27 лева. Отстъпките за деца важат и при тези условия.

6. Ако не искате да бъдете в курорт, отидете на квартира в някое от по-малките градчета или селца на нашето Черноморие. Там офертите наистина се „бият“ за ниски цени и може да откриете легло за 8-10 лева с ползване на кухня. Предлагат се и цели къщи, ако сте голяма компания. Този вид почивка си има своя неповторим чар – не сте закотвен в хотела с  All Inclusive –а.  Имате свобода при избора къде да отидете на плаж, свобода при избор на място за хапване, избор на екскурзия, поход или риболов. Понякога може да сготвите нещо и така да спестите парите за ресторант.

7. Пратете децата на лагер, най-добре на скаутски, а вие отидете на море без тях. Не е ясно дали ще ви излезе по-евтино, но децата ви със сигурност ще се върнат с нови емоции, приятелства и умения.