„Все съм на „червено“ -  няма оправия, сметките се трупат – иде ми да вия“ – редеше тъжни рими  Щуреца.  Но те не трогнаха особено неговата приятелка Мравката. „Вместо да виниш всички около теб, вземи се в ръце! Така, както я караш и джакпота да вземеш, след година пак ще си закъсал! Въобще не знаеш какво да правиш с парите си!

  Замисли се,  и сега изкарваш немалко, а все не ти стигат“ 

Често си мислим, че ако изведнъж се сдобием с голяма сума пари, то ще решим всичките си проблеми и ще заживеем щастливо. Реалността, обаче, е друга. Изледванията показват, че значителна  част от хората, спечелили милиони от лотария, ги губят в рамките на 5 години. Но дори и да не става въпрос за богатство, паднало от небето, много хора имат финансови затруднения , въпреки, че на пръв поглед имат добри доходи.

Защо се получава така? Отговорът е очевиден – заради липсата на достатъчно  знания и умения за управление на личните финанси. И ако досега  сте преминавали през живота и през финансовите въпроси по метода „проба-грешка“, водени от мотото „Все ще се оправят нещата някак си...“ , е време да спрете и да се замислите. Дали искате да се оставите на течението, което гарантирано ще ви доведе до сбъсък с подводните камъни на финансовите проблеми ... Или ще се „вземете в ръце“ и ще научите как да постигнете финансов успех и да си осигурите спокоен сън. 

Ако считате, че „старо куче на нови номера не може да се научи“ и че времето за придобиване на  нови знания за вас е минало – грешите! Никога не е късно да научите нещо ново, а и личните финанси не са „ядрена физика“. 

Просто направете първата стъпка: отделете 2 часа от свободното си време и елате на безплатното обучение на Академия „Семейни финанси“ .

Заедно ще преминем  през „територията“ лични финанси, за да разберем че:

  • Има разлика между това да знаеш къде са отишли парите си и това, да ги насочваш в нужната посока чрез личния си бюджет.
  • Нашето спокойствие зависи от умението да изграждаме „защитни линии“ за нашите финанси.
  • Кредитът трябва да се ползва разумно, а това включва добра преценка на финансовото ни състояние и добра информираност за нашите права и задължения като кредитополучатели.
  • Има начини да се справим с дълговото бреме, стига да не си затваряме очите пред финансовите трудности.
  • Нашите житейски цели  са постижими, особено ако се научим да ги „финансираме“.

Обученията ще се проведат  на 10 октомври в гр. Провдив, на 17 октомври в гр. Стара Загора и на 31 октомври в гр. София, като е необходимо да се регистрирате за участие на сайта www.semeinifinansi.bg